K výtečným potravinám, které bohužel mnozí neznají z vlastní kuchyně, patří pancetta. Pokud máte rádi tučné vepřové maso, určitě ji zkuste. Původně italský typ slaniny vyráběné z vepřového bůčku se umisťuje do slaného nálevu. Koření se pepřem, česnekem, rozmarýnem i jinými bylinkami.
Lahodná pancetta ze Španělska
K výborným druhům patří delikátní pancetta vyhlášené španělské společnosti Joselito. Má aromatickou chuť po tymiánu, oreganu a česneku.
Pancetta se obecně používá v teplé kuchyni tehdy, když byste běžně sáhli po slanině. Její chuť tepelnou úpravou zintenzivní, proto se užívá často spolu s jemnějšími potravinami, kdy hraje v získání chuti pokrmu nenahraditelnou roli. S pancettou chutná „správně“ pasta carbonara, kterou si možná doma běžně připravujte. Zkuste ji se španělskou pancettou a uvidíte rozdíl.
Pancetta do polévek i dušených pokrmů
Ano, i do polévek a dušených jídel bude pancetta tím pravým. Pro účely vaření ji můžete někde koupit i nakrájenou na kostičky.
V případě, že byste chtěli konzumovat tento delikátní pokrm zastudena, krájí se na tenounké plátky. V takové podobě můžete pancettu najít např. na pizzách. Delikatesu, o kterou se jedná, si nejvíc vychutnáte v malém množství, jako takovou lahůdku. Díky tomu se také nebudete muset zamýšlet nad skutečností, zda tuku nespořádáváte právě teď příliš mnoho.
Joselito vás produkty okouzlí
Nejen pancettu na náš trh přináší eDelikatesy.cz od společnosti Joselito ze Španělska. Malá rodinná španělská firma je známá všem gurmánům. Specializuje se na chov iberských prasat a výrobu té nejlepší iberské šunky. Proto také její produkty najdete v michelinských restauracích a používají je i hvězdy moderní gastronomie, jako třeba oceňovaný šéfkuchař Ferran Adráa nebo známý kritik vín Robert Parker na ni nedá dopustit.
Navštivte eDelikatesy.cz, kde najdete mnoho španělských potravin i receptů, s nimiž nadchnete hosty i rodinu. Kupte si kvalitní produkty a připravte jídlo, na které budete pyšní.